Struktūra

Valsts kukuļošanas dienests (VKD) sastāv no daudziem jo daudziem departamentiem, nodaļām, apakšnodaļām, padomniekiem un padomnieku padomniekiem, īsāk sakot – VKD ir visur, vairojas mežonīgi ātri un tā personāls nav saskaitāms!

Piemēra pēc daži departamentu nosaukumi:

Kukuļdevēju departments- uzklausa kukuļnesēju sūdzības, nodrošina visu, lai kukuli būtu iespējams aiznest mierīgi un bez problēmām, plāno kukuļdošanu.

Kukuļņēmēju departmanets – reģistrē visus kukuļņēmējus, veido kukuļu statistiku un pārskatus par iedotajiem kukuļiem un to tālākajiem ceļiem, rīko izglītojošus seminārus un korporatīvus pasākumus kukuļņēmējiem.

Otkatu departments – nu, jūs jau paši saprotat…

Departaments sadarbībai ar birokrātijas mazināšanas aģentūru – arī paši saprotat…

Kontroles departaments– kontrolē iepriekšminēti departamentu darbību, t.sk. to caurspīdīgumu

Kotroles departamenta kotroles departaments– kontrolē kotroles departamenta darbību, pieņem atskaites, plānus, apkopo, liek mapītēs un vairs nekad tās neaiztiek.

Kotroles departamenta kotroles departamenta kontroles departaments– kontrolē iepriekš minētā departamenta darbību, pieņem atskaites, plānus un dinozaurus, apkopo, liek mapītēs un vairs nekad tās neaiztiek.

Kultūras departaments- rūpējas, lai kukuļošana notiktu visiem estētiski pieņemamā formā, kas ietver dažādu ceremoniju rīkošanu, aplokšņu un kastīšu noformēšanu. Pasūta suvenīrus ar VKD simboliku.

Izglītības departaments- sadarbojas ar Izlgītības ministriju, organizējot dažādus projektus, piemēram, jaunatnes izglītošanu kukuļošanā, bērnu zīmējumu un eseju konkursu  rīkošanu par tēmu “Kā mans tētis/mamma dod/ņem kukuli”.

Sabiedrisko attiecību departaments- nodrošina kukuļdošanas popularizēšanu un  prestiža celšanu sabiedrībā. 

Administratīvais departaments:

Personāla daļa- pieņem darbā dienesta darbinieku māsasdēlus, brāļameitas, šoferu dēlus un meitas, kā arī citus tuvos radiniekus. Ja nav brīvu vietu, izdomā jaunu amata aprakstu, tā, lai pēc iespējas mazāk kāds varētu piesieties, ka tas nav vajadzīgs.

Komandējumu daļa- dzer kafiju un tēju darba laikā, daudz runā pa telefonu, bet visādi citādi organizē komandējumus uz Karību jūras salām un citām siltām vietām. Noformē komandējuma naudas saņemšanu arī tiem, kas īstenībā tajos nebrauc.

Algu daļa – dzer tēju un kafiju, bet visādi citādi noformē visiem ikmēneša prēmijas, dažādas piemaksas un kompensācijas, kā arī pavisam niecīgās darbinieku aldziņas, no kurām vēl kukulīšus… Atvainojiet, nodokļus atvelk.

Sekretāre – nāk uz darbu 9.00, iet prom 15.00. Ieradusies darbā, apmeklē portālus draugiem.lv, one.lv, oho.lv norādītajā secībā. Pēctam jau ir jāiziet pusdienās. Tad jāpaklačojas ar kolēģēm, par to, cik daudz darba. Un vispār – viņa taču ir VKD galvenā persona! Viņai nav jābūt šī saraksta apakšā!

Komentēt